Ndryshimi mes inspektimeve të "Procesi Einsatzgruppen"

pak rregullim
(pak rregullim)
'''Procesi i ''Einsatzgruppen''''' (zyrtarisht '''''Shtetet e Bashkuara te Amerikes kunder [[Otto Ohlendorf]], et. al.''''') ka qeneqenë emertimiemërtimi i 12 proceseve perpër [[krime lufte]] mbajtur nga atoriteti i [[Shetet e Bashkuara te AmerikesAmerikës|Sheteve nga Shetet e Bashkuara]] ne [[Nyremberg]] pas mbarimit te [[LuftesLufta e Dytë Botërore|Luftës se dytedytë boterorebotërore]].
{{torna a|Processi secondari di Norimberga}}
{{olocausto}}
'''Procesi i ''Einsatzgruppen''''' (zyrtarisht '''''Shtetet e Bashkuara te Amerikes kunder [[Otto Ohlendorf]], et. al.''''') ka qene emertimi i 12 proceseve per [[krime lufte]]mbajtur nga atoriteti i [[Shetet e Bashkuara te Amerikes| nga Shetet e Bashkuara]] ne [[Nyremberg]] pas mbarimit te [[Luftes se dyte boterore]].
 
 
== Shkaku ==
== Akuza==
# [[Krime kundër njerëzimit]] me anë të përndjekjes në bazë të vrasje politike, racore dhe fetare,, shfarosjen, burgim dhe veprime të tjera çnjerëzore të kryera kundër popullsisë civile duke përfshirë Gjermanët dhe vende të tjera si pjesë e një sistematike Projekt [[gjenocid]]. Ndarë në disa njësi, Einsatzgruppe Veprojnë në rajonin Baltik; Einsatzgruppe B në rajon Moskë, Einsatzgruppe C pranë Kiev në Ukrainë; Einsatzgruppe D në jug të Rusia <ref>http://www.mazal.org/archive/nmt/04/NMT04-T0016.htm</ref>
# [[krime kundër njerëzimit]] me anë të përndjekjes në bazë të
# [[Krime lufte]] për të njëjtën arsye, keqtrajtim burgosurit e luftës dhe të popullatës civile të territoreve zënë dhe shkatërrimin e qëllimshëm dhe jo shkatërrimit justifikuar nga domosdoshmëria ushtarake, në kundërshtim me konventat ndërkombëtare, art.43 dhe 46 të Konventave të Hagës të 1907 ndaj të burgosurve të luftës dhe të Konventës së Gjenevës 1929.
vrasje politike, racore dhe fetare,, shfarosjen, burgim
dhe veprime të tjera çnjerëzore të kryera kundër popullsisë civile duke përfshirë
Gjermanët dhe vende të tjera si pjesë e një sistematike
Projekt [gjenocid []]. Ndarë në disa njësi, Einsatzgruppe
Veprojnë në rajonin Baltik; Einsatzgruppe B në rajon
Moskë, Einsatzgruppe C pranë Kiev në Ukrainë;
Einsatzgruppe D në jug të
Rusia http://www.mazal.org/archive/nmt/04/NMT04-
T0016.htm
# [[krime lufte]] për të njëjtën arsye, keqtrajtim
burgosurit e luftës dhe të popullatës civile të territoreve
zënë dhe shkatërrimin e qëllimshëm dhe jo shkatërrimit
justifikuar nga domosdoshmëria ushtarake, në kundërshtim me
konventat ndërkombëtare, art.43 dhe 46 të Konventave të Hagës
të 1907 ndaj të burgosurve të luftës dhe të Konventës së Gjenevës
1929.
# Përfshirja në krim të organizuar.
[[Schutzstaffel | SS]] 's [Sicherheitsdienst [| SD]] dhe [[Gestapos]]
- Nga e cila doli shumë e anëtarëve të
Einsatzgruppen''''-ishte deklaruar organizatat e
kriminelët 'gjatë vitit [[Nuremberg]].
 
Të gjithë të pandehurit ishin të akuzuar për të gjitha akuzat dhe të gjithë shpallën veten "jo fajtor". Gjyka i gjykoi ata fajtorë për të gjitha akuzat me përjashtim të Rühl dhe Graf gjetur fajtorë vetëm për akuzën e tretë.
të gjithë shpallën veten "jo fajtor". Gjykat i gjykoi ato
fajtor për të gjitha akuzat me përjashtim të Rühl dhe Graf gjetur
fajtor vetëm për akuzën e tretë.
 
== ShenimeBurimet ==
{{references|2ref}}
 
== Lidhje te jashtme ==
* http://www.ess.uwe.ac.uk/genocide/cntrl10_trials.htm#Einsatzgruppen
 
[[Kategoria:ShoahProcese gjyqësore]]
{{Procesi i Nyrembergut}}
{{Portale|nazismi}}
[[Kategoria:Processi di Norimberga]]
[[Kategoria:Shoah]]
{{Link AdQ|de}}
 
[[de:Einsatzgruppen-Prozess]]