Udhëtimi yjor (ang : Star trek) është një seri filmash fantastiko-shkencorë amerikane. U krijua nga Gjin Rodenberi dhe shfaqjet e para u dhanë në Amerikë nga viti 19661969, dhe frymëzuan pesë seri të tjera televizive dhe dhjetë filma si edhe shumë romane, lojëra kompjuterike dhe vepra te tjera.

HistoriaRedakto

Seritë televiziveRedakto

FilmatRedakto

No. Titulli Viti Ekuipazhi Drejtori
I Filmi 1979 Seritë origjinale Robert Uajs
II Zemërimi i Khanit 1982 Seritë origjinale Nikolas Majer
III Kërkimi për Spokun 1984 Seritë origjinale Leonard Nimoj
IV Udhëtimi në shtëpi 1986 Seritë origjinale Leonard Nimoj
V Kufiri i fundit 1989 Seritë origjinale Uilljam Shatner
VI Vendi i pazbuluar 1991 Seritë origjinale Nikolas Majer
VII Brezat 1994 Brezi tjetër David Karson
VIII Kontakti i parë 1996 Brezi tjetër Gjonatan Frejks
IX Kryengritja 1998 Brezi tjetër Gjonatan Frejks
X Nemesis 2002 Brezi tjetër Stjuart Beërd
 
Leonard Nimoy (Zoti Spok)

Çmimet e marraRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

  • StarTrek.com - Faqja zyrtare e Udhëtimit yjor (ang).
  • TrekCore.com - Shkarkimi më i madh multimedial i Udhëtimit yjor (ang).