Stephen Trigg

pioner amerikan dhe ushtar nga Virxhinia

Stephen Trigg ( rreth 1744) - 19 gusht 1782) ishte një pionier dhe ushtar amerikan nga Virxhinia . Ai u vra dhjetë muaj pas kapitullimit te Cornwallis ne Yourktown në një nga betejat e fundit të Revolucionit Amerikan teksa drejtonte milicinë e Qarkut Lincoln në Betejen e Blue Licks, Kentucky .

Stephen Trigg
Pjesetar i Virginia House of Delegates nga Kentucky County
Në detyrë
1 Maj, 1780 – 7 Maj, 1781
Paraprirë ngaJames Harrod
Pjesetar i Virginia House of Delegates nga Montgomery County
Në detyrë
4 Maj, 1778 – 3 Maj, 1779
Paraprirë ngaJohn Montgomery
Pasuar ngaWilliam Doak
Pjesetar i Virginia House of Burgesses nga Fincastle County
Në detyrë
11 Gusht, 1774 – 1 Qershor, 1775
Pasuar ngaAsnje
Të dhëna vetjake
U lind mëc. 1744
Colony of Virginia
Vdiq më(1782-08-19)gusht 19, 1782
Blue Licks, Kentucky
Bashkëshortja/etMary Christian
VendbanimiTrigg's Station, Kentucky

Biri i William dhe Mary (Johns) Trigg, ai kryesisht punoi si një nepunes publik dhe oficer i milicise gjatë viteve të para të kufijve të qarqeve kufitare të Virxhinias jugperëndimore, që përfshinte atëherë Kentucky. Mendohej se ishte nje nga njerezit me te pasur ne kufi. [1] Trigg ishte një delegat i cili morri pjese konventat e para revolucionare të Virxhinias dhe ishte anëtar i Komiteti i Sigurise Fincastle që hartoi Rezolutat Fincastle, një pararendës i Deklaratës së Pavarësisë të miratuar nga Kongresi i Dyte Kontinental në 4 korrik 1776. Ai u zgjodh gjithashtu në Shtepine e Delegateve te Virgjinias.

Trigg u thirr në Komisionin e Gjykatës së Tokës në Virxhinia në 1779, i akuzuar për ndarjen ilegale e titujve të tokës në Kentaki. Ai më pas u transferua në Kentaki vetë. Në 1782, një grup agresiv i Indianëve Shawnee udhëhequr nga oficerë Britanikë dhe Lojaliste sulmuan Stacioni Bryan, por u dëbuan. Divizionet e milicisë Kentucky më pas ndoqën pushtuesit e arratisur. Trigg komandoi gjysmën e burrave, ndërsa Daniel Boone drejtoi tjetrin. Milicia kalorsiake kaluan sulmuesit, por pylltari me përvojë Boone paralajmëroi se dukej si një kurth. Duke injoruar paralajmërimin e Boone, milicia marshoi përtej lumit në Blue Licks, vetëm për ta gjetur veten në një pritë indiane. Trigg dhe shumë të tjerë, përfshirë djalin e tij e vogël të Boone, u vranë në betejën. Trupi i Trigg më vonë u gjet i shqyer ne copa.

Qarku Trigg, Kentaki, morri emrin në kujtim të Stephen Trigg.

Jeta e hershme dhe familja Redakto

Trigg ishte ndjali i William Trigg (1716–1773) dhe Mary (Johns) Trigg (1720–1773), familja e të cilëve ishte e shquar në kufirin e Virxhinias. Babai i tij shërbeu si gjykatës i Gjykates se Kancelarise dhe Gjykatës së Qarkut Bedford . [2] Trigg kishte katër vëllezër, William, John, Abram dhe Daniel, të cilët ishin kishin marre pjese në Luftën Revolucionare. Dy nga vëllezërit, Xhoni dhe Abrami, më vonë do të përfaqësonin Virgjinian nëKongresin Amerikan . Stephen Trigg u martua me Mary Christian, vajza e një pioniereje tjetër të Virxhinias, Israel Christian . Trigg jetoi pjesën e pare të jetës së tij në jugperëndim të Virxhinias ku dmenaxhoi një tavernë në Botetourt County . [3]

Trigg dhe gruaja e tij kishin tre djem dhe dy vajza. Vajza e tij Mary u martua me gjeneralin David Logan dhe ishte nëna e Stephen Trigg Logan, i cili do të shërbente në Legjislacionin shteteror te Illinois dhe do të bëhej partner legjislativ Abraham LincolnSpringfield, Illinois .

  1. ^ Kegley, Early Adventurers, 1:171.
  2. ^ Virkus, The Compendium of American Genealogy, 887.
  3. ^ Virginia Independence Bicentennial Commission, Revolutionary Virginia: Road to Independence, 3:309.