Tafil agë Buzi (1792 - 1844) ka qenë një prijës ushtarak që shërbeu për Ali pashë Tepelenën, Omer pashë Vrionin, kryengritjen greke për pavarësi,[1] kryengritjet kundër Tanzimatit[2] dhe si përfundim Ibrahim PashësEgjiptit.

Statuja

Biografia

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ Thëngjilli, Petrika (1978). Kryengritjet popullore në vitet 30 të shekullit XIX: dokumente osmane. Tiranë: Akademia e Shkencave e Republikës Popullore Socialiste të Shqipërisë, Instituti i Historisë. fq. 63.
  2. ^ Skoulidas, Elias (2002). "The Perception of the Albanians in Greece in the 1830s and '40s. The role of the press.". Albanian Identities: Myth and History (në anglisht). Indiana University Press. fq. 174. ISBN 9780253341891.