Tahir Arifi i lindur më 1973 në fshatin LipovicëGjilanit.

Tahir Arifi
Tahir-arifi.97x174.jpg
Magjistër
Informacione
Ditëlindja:- 1973
Vendlindja:Lipovicë, Gjilan
Aktiviteti:StudiuesKritik letrar
Profesor univerzitar
Nënshtetësia:kosovar - shqiptar
Vënde të rrjetit
Faqja zyrtare:^

Jeta dhe veprimtaria publikeRedakto

Tahir Arifi është profesor i Letërsisë dhe Gjuhës shqipe dhe njëkohësisht edhe ishte Shef për Kulturë, Rini dhe Sport të KK-së Gjilan. Mr. Tahir Arifi emër i ri i kritikës nga Gjilani, profesor SHM - gjimnazi,Zenel Hajdini i cili i bashkangjitet emrave të rrallë nga kjo trevë Malet e Karadakut që merrem me studime në fushën e letërisë, duke hyri bindshëm me temën e diplomës së Fakultetit, për Bilal Xhaferin me të i mbaroi studimet për letërsi në Fakultetin Filologjikë- Univerziteti i Prishtinës dhe vazhdoi me Rexhep Elmazi-n, në fushën më të ndjeshme të kritikës letrare me studimin “Poezia e Rexhep Elmazit”, përmes të cilit studim edhe magjistroi në letërsi, duke përvijuar edhe me Mirko Gashin, autor i shumë studimeve, artikujve shkencor të botuara në revistat e gazetat nacionale. Jeton dhe krijon në Gjilan.[1]

VepraRedakto

  • Vepra "Poezia e Rexhep Elmazit”,2008, studim me të cilën edhe magjistroi në letërsi.

Lidhjet tjeraRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ |LETËRSISË SHQIPE DOMOSDO I NEVOJITET NJË RIKONFIGURIM, Zëri (me kritikun dhe studiusin e ri të letërsisë, z. Tahir Arifin)bot.shkoder.net/ fjala/2008