Tahir efendi Thaçi (Gjakovë, 1898 - 1984) ka qenë'alim shqiptar.

Mulla Tahiri ishte burrë i urte, i ditur, shumë i matur dhe me sjellje shembullore. Njerëzit e donin shumë dhe e respektonin. Mësimet e para i kreu në Gjakovë, i vazhdoi në Medresen e Mesme, dhe i përfundoi në Medresen "Mehmed Pasha" në Prizren, ku diplomoi, mbasi diplomoi në Prizren u kthye në Gjakovë ku filloi detyrën si imam, hatib dhe mualim. Gjate viteve 1950/60 Mulla Tahirin e burgosen dy herë. Vdiq duke marre abdes për ta falur namazin e sabahut në vitin 1984.

Referime

Redakto