Republika e Tataristanit është republikë anëtare e Federatës Ruse me sipërfaqe prej 68.000 km2 dhe me një popullsi prej 3.779.265 banorësh, kryeqyteti është Kazani.

Harta e Tatarstanit

Përbërja etnike e popullsisë është 52,9% Tatarë, 39,5% Rusë, 3,3% Çuvashë etj.

Historia Redakto

Tataristani është formuar më 27 maj 1920. Pas shpërbërjes së Bashkimit Sovjetik mbeti vetëm republikë në kuadër të federatës ruse.

Lidhje të jashtme Redakto