Federata Ruse ndahet në 85 subjekte federale (një përbërëse), 21 prej të cilave janë republika. Republikat përfaqësojnë treva të popujve jorusë. Grupi etnik vendës, sipas të cilit quhet republika, njihet si "kombësi titullare". Për shkak të dekadave brenda Rusisë, kjo kombësi nuk përbën medoemos shumicën e popullsisë së republikës.

Lista e republikave Redakto

 
 1. Adigjea
 2. Altai
 3. Bashkortostani
 4. Burjatia
 5. Çeçenia
 6. Çuvashia
 7. Dagestani
 8. Hakasia
 9. Ingushetia
 10. Jakutia
 11. Kabardino-Balkaria
 12. Kalmikia
 13. Karaçaj-Çerkesia
 14. Karelia
 15. Komi
 16. Krimea[1]
 17. Mari El
 18. Моrdovia
 19. Osetia e Veriut-Alania
 20. Tataristani
 21. Tëvaja
 22. Udmurtia


Republika Flamuri Emblema Sipërfaqja
(km²)
Popullsia
(2010)
Kryeqyteti Ndarja
administrative
Kodi (ОКАТО) Ndarja administrativo-territoriale
(shiko më tej)
01 Adigjea     7800 440 400 Majkop 7 rajone dhe 2 qytete 79 Shiko më tej
02 Аltai     92 900 206 200 Gorno-Alltajsk 10 rajone dhe 1 qytet 84 Shiko më tej
03 Bashkortostani     142 947 4 072 100 Ufa 54 rajone dhe 21 qytete 80 Shiko më tej
04 Burjatia     351 300 972 700 Ulan-Ude 21 rajone dhe 2 qytete 81 Shiko më tej
05 Çeçenia     17 300 1 269 100 Grozni 17 rajone dhe 5 qytete 96 Shiko më tej
06 Çuvashia     18 300 1 251 600 Çeboksari 21 rajone dhe 9 qytete 97 Shiko më tej
07 Dagestani     48 300 2 977 400 Mahaçkala 41 rajone dhe 10 qytete 82 Shiko më tej
08 Hakasia     61 600 532 300 Аbakan 8 rajone dhe 5 qytete 95 Shiko më tej
09 Ingushetia     3600 413 000 Magas 4 rajone dhe 4 qytete 26 Shiko më tej
10 Kabardino-Ballkaria     12 500 859 800 Nalçik 10 rajone dhe 3 qytete 83 Shiko më tej
11 Kalmikia     74 700 289 400 Elista 13 rajone dhe 1 qytet 85 Shiko më tej
12 Karaçaj-Çerkesia     14 300 478 500 Çerkesk 10 rajone dhe 2 qytete 91 Shiko më tej
13 Karelia     180 500 645 200 Petrozavodsk 16 rajone dhe 13 qytete 86 Shiko më tej
14 Komiu     416 800 901 600 Siktivkar 12 rajone dhe 8 qytete 87 Shiko më tej
15 Krimea     26 100 1&nbsp913 731 Simferopol 25 rajone dhe 11 qytete 35 Shiko më tej
16 Mari El     23 400 696 300 Joshkar-Ola 14 rajone dhe 4 qytete 88 Shiko më tej
17 Моrdovia     26 100 834 800 Saransk 22 rajone dhe 7 qytete 89 Shiko më tej
18 Osetia e Veriut-Alania     8000 712 900 Vladikaukaz 8 rajone dhe 1 qytet 90 Shiko më tej
19 Sаhа (Jakutia)     3 083 500 958 300 Jakutsk 33 rajone dhe 5 qytete 98 Shiko më tej
20 Tataristani     67 800 3 786 400 Kazan 43 rajone dhe 14 qytete 92 Shiko më tej
21 Tëvaja     168 600 307 900 Këzëlli 17 rajone dhe 2 qytete 93 Shiko më tej
22 Udmurtia     42 100 1 522 700 Izhevsku 25 rajone dhe 5 qytete 94 Shiko më tej

Referimet Redakto

 1. ^ Aneksuar nga Rusia në vitin 2014; e njohur si pjesë e Ukrainës nga shumica e komunitetit ndërkombëtar.