Çuvashia, zyrtarisht Republika Çuvashe (rusisht : Чува́шская Респу́блика — Чува́шия, çuvashisht : Чăваш Республики — Чăваш Ен) është republikë anëtare e Federatës Ruse, e shtrirë në qendër të vendit dhe në kufi me lumin Volga. Me sipërfaqe prej 18.300 km², Çuvashia ka 1.313.754 banorë, prej të cilëve 67,7 % janë çuvashë, kombësi turkike e krishterë. Njihet për toka të pëlleshme dhe prodhime bujqësore.

Chuvashia03.png