Sllavët janë familja e popujve që banojn shumicën e Europës Lindore.
Prejardhja e tyre është e paqartë. Supozohet se fiset e para janë dyndur nga pjesët kufitare të Persisë së lashtë në drejtim të veriut dhe nga fillimi i erës sonë kanë depërtuar në pjesë të ndryshme pas Karpateve e më vonë edhe në Ballkan, deri në tokat ilire.
Popujt e sotëm sllavë në Evropë janë: rusët, ukrainasit, polakët, bellorusët, çekët, sllovakët, sllovenët, kroatët,serbët, boshnjakët, malazezët, maqedonët e sotëm, bullgarët, një pjesë e moldavëve, lituanezëve, letonezëve dhe grekëve, dhe mundësisht pjesë e përbërjes etnike të gjermanëve (Austri), rumunëve e të hungarezëve. Por Sipas studimeve te fundid rezulton se sllavet kane prejardhje Bjelloruse por nga disa shkencetar kjo teze eshte hedhur poshte sepse mendojne se sllavet kane baza Ruse dhe Polake por asgje nuk eshte konfirmuar ende ne fillim sllavet e ruajten menyren primitive te jetes te trashegeruar qe nga koha kur jetonin ne stepat e Rusise.