Kroatët

Kroatët (kroatisht: Hrvati [xr̩ʋǎːti]) janë një grup etnik sllav i jugut me origjinë nga Kroacia dhe vendet fqinje në Evropën Juglindore që ndajnë një prejardhje, kulturë, histori dhe gjuhë të përbashkët kroate. Ata janë gjithashtu një pakicë e njohur në një numër vendesh fqinje, përkatësisht në Austri, Republikën Çeke, Gjermani, Hungari, Itali, Mal të Zi, Rumani, Serbi, Sllovaki dhe Slloveni.