Terence Hill emri i artit të Mario Girotti lindi më 29 mars 1939 në Venecia, Itali, është aktor, regjizor, producent televiziv dhe skenarist i njohur italian. Njihet për filmat komedi në bashkëpunim me aktorin Bud Spencer, së bashku formojnë një nga çiftet më të suksesshme të kinematografisë italiane të njohur në mbarë botën.

Terence Hill në rolet e tij western