The Carpenters është një grup pop rock / pop amerikan, i formuar më 1968.[1] Ata kanë arritur të bëhen një prej grupeve më të suksesshme muzikore komercialisht të dekadave të fundit, me më shumë se 100 milionë albume të shitura në mbarë botën. Anëtarët e ata ishin Karen Carpenter (1950-1983) dhe Richard Carpenter (1946).

The Carpenters
Shtëpitë diskografikeA&M Records

AnëtarëtRedakto

DiskografiaRedakto

  • Offering/Ticket to Ride (1969)
  • Close to You (1970)
  • Carpenters (1971)
  • A Song for You (1972)
  • Now & Then (1973)
  • Horizon (1975)
  • A Kind of Hush (1976)
  • Passage (1977)
  • Christmas Portrait (1978)
  • Made in America (1981)
  • Voice of the Heart (1983)
  • An Old-Fashioned Christmas (1984)
  • Lovelines (1989)
  • As Time Goes By (2004)

ReferencieRedakto

  1. ^ Schmidt 2010, f. 49.