The Ramones ishin një bend i muzikës punk rock, i formuar në Forest Hills, Queens, New York, USA në vitin 1974 e aktive deri ne vitin 1996

The Ramones
TheRamones.jpg
Ramones, nga e majta: Johnny, Dee Dee, Tommy, Joey
Informacione
PrejardhjaFlag of the United States.svg Forest Hills, Queens, New York, USA
ZhanriPunk rock
Rock
LabelSire Records (US and UK, 1976–1992)
Radioactive Records (US, 1992–1996)
Chrysalis Records (UK, 1992–1996)
Vite aktiv1974 - 1996
Anëtarët
Joey Ramone (i vdekur)
Johnny Ramone (i vdekur)
Dee Dee Ramone (i vdekur)
Marky Ramone
C. J. Ramone
Tommy Ramone
Richie Ramone
Elvis Ramone
Webfaqja
www.ramones.com

PersoneliRedakto

DiskografiaRedakto

Studio albumeRedakto

  • 1976: Ramones
  • 1977: Leave Home
  • 1977: Rocket to Russia
  • 1978: Road to Ruin
  • 1979: It's Alive
  • 1979: Rock 'N' Roll Highschool (Soundtrack)
  • 1980: End Of The Century
  • 1981: Pleasant Dreams
  • 1983: Subterranean Jungle
  • 1985: Too Tough To Die
  • 1986: Animal Boy
  • 1987: Halfway To Sanity
  • 1988: Ramones Mania (Best Of)
  • 1989: Brain Drain
  • 1991: Loco Live
  • 1992: Mondo Bizarro
  • 1993: Acid Eaters
  • 1995: Adios Amigos
  • 1996: Greatest Hits Live (Live)
  • 1997: We're Outta Here (Live)
  • 2003: NYC 1978 (Live)

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto