Ti rincontrerò është albumi i parë i këngëtarit italian Marco Carta i publikuar më 13 qershor 2008 nën etiketën Warner/Atlantic me producent Mario Lavezzi. Aranzhimet e këngëve janë krijuar nga Peppe Vessicchio, Pino Perris, Bob Benozzo, Simone Chivilò e Luca Jurman.

Ti rincontrerò
ZhanretPop
Shtëpitë diskografikeWarner Music Italy

Albumi, një javë pas publikimit u shit në mbi 40.000 kopje. Marco Carta kështu mori diskun e arte. Dy muaj pas publikimit, "Ti rincontrerò" fitoi edhe diskun e platinit. Pas fitores në Sanremo, në një intervistë të dhënë për Match Music në emisionin "Territorio Italiano", Marco deklaroi se "Ti Rincontrerò" ka arritur kuotën e 60.000 kopjeve të shitura, ekuivalent me 1 disqe platini.

KëngëtRedakto

 1. Per sempre - 04:20
 2. Anima di nuvola - 03:41
 3. Un grande libro nuovo - 04:09
 4. Ti rincontrerò - 03:46
 5. A chi (Hurt) - 03:09
 6. E tu - 04:47
 7. Ti pretendo - 03:52
 8. Cielo nel cielo - 04:16
 9. La donna cannone - 05:07
 10. Vita (duet me Luca Jurman) - 03:47
 11. Mi ritorni in mente (kënge e disponueshme edhe ne platformat digjitale italiane) - 03:50

DiskuRedakto

Kënga e parë, Per sempre, ishte edhe në albumin Ti brucia, compilation e edicionit të shtatë të Amici, ku Marco Carta u shpall fitues.

Këngët Anima di nuvola, Un grande libro nuovo e Ti rincontrerò janë kënge të reja në album : këngët e tjera janë cover. Veçanërisht Vita, e shkruar nga Mario Lavezzi e Mogol dhe e kënduar nga Gianni Morandi e Lucio Dalla, është në këtë album prezent në një duet me mësuesin e tij mik Luca Jurman, të cilin Marco e njohu gjatë eksperiencës së tij në talent show-n e Maria de Filippi-t.

Mi ritorni in mente është e disponueshme vetëm në dyqanit online Itunes dhe kështu nuk është nder këngët në albumin fizik.

KlasifikimeRedakto

Klasifikimi Pozicioni me i larte i arritur
Klasifikimi italian i albumeveFIMI 3
Klasifimi italian i albumeveiTunes 3
Klasifikimi italian kenge FIMI Ti rincontrerò 11
Klasifikimi italian kengeFIMI Per sempre 44
Klasifikimi europian i albumit 74

Përparimi në klasifikimin italianRedakto

ITA album chart(FIMI)
Java 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Pozicioni
3
4
6
7
7
7
8
9
9
9
11
12
18
27
39
56
65
58
59
84
WEB IDOLS CHART(MTV)
Java 01 02
Pozicioni
8
6

Hyn ne klasifikim me 12-02-09

Top15MTV Love - Made In Italy
Jave 01 02
Pozicioni
20
20