Hape menynë kryesore

Tom Lantos

politikan amerikan
(Përcjellë nga Tom Lantosh)
Tom Lantos

Tom Lantos lindi më 1 shkurt të vitit 1928 dhe vdiq më 11 shkurt të vitit 2008 ishte politikan amerikan.

Gjatë vitit 2007 Lantos ishte kongresisti në Kongresin Amerikan dhe kryetar i Komisionit për Marrëdhënie me Jashtë në Dhomën e Përfaqësuesve.

Tomas Lantos ishte ndër kongresistët e parë amerikan që vizitoi Kosovën në një periudhë të vështirë në qershor të vitit 1990.

Në një vështrim dhënë procesit nga ana e kongresit amerikan për nxierrjes e rezolutës pasuese të rezulutës 1244 nga ana këshillit të sigurimit të OKB-së ai tha: “Për Kosovën nuk do të ketë liri pa pavarësi. Dhe për bashkësinë ndërkombëtare nuk do të ketë asnjë zgjidhje tjetër të pranueshme përpos pavarësisë”[1]

MirënjohjetRedakto

Burim i të dhënaveRedakto

  1. ^ rtk-live në internet, prill 2007

  Ky artikull në lidhje me Biografia është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.