Hape menynë kryesore

Toni Kukoç lindi më 18 shtator të vitit 1968Split, ishte basketbollist kroat i njohur për suksesin në NBA.

Toni Kukoç
524px-Toni Kukoc.jpg
Toni Kukoç në lojë.
Informacione
Ditëlindja:18 shtator 1968
Vendlindja:Split
Aktiviteti:basketbolliste
Nënshtetësia:Kroacie

Në karierëne tij arriti tituj evropian në garat e kluubeve në basketboll, titullin e kampionit botërorë, dy medalje olimpike dhe titullin e kampionit në ligën profesionale NBA . Edhe pse është I njohur si djalosh që mund të luaj në cilëndo pozitë ( me gjatësinë e tij prej 207 cm), megjithëatë ka luajtur si alo (anësorë).

Përmbajtja

Kariera evropianeRedakto

Kariera në NBARedakto

Toni Kukoç ishte aktiv 13 vite në NBA duke luajtur për ekipet Chicago Bulls (1993-2000], Philadelphia 76ers (1999-2001), Atlanta Hawks (2000-2002) dhe Milwaukee Bucks (2002-2006). Gjatë karierës së tijë në NBA arriti të shënojë 9810 pikë nga 846 ndeshje të zhvilluara.

StatistikatRedakto

Shkurtesat
  • Nde - Ndeshje
  • Min - Minuta të zhvilluara
  • Mbr - Mbrojtje
  • Krc - Kërcime
  • Asi - Asistime
  • Bll - Bllokime
  • Vje - Vjedhje
Viti Ekipi Nde Min Mbr Krc Asi Vje Bll Pikë
1993-94 Chicago 75 1,808 199 297 252 81 33 814
1994-95 Chicago 81 2,584 285 440 372 102 16 1,271
1995-96 Chicago 81 2,103 208 323 287 64 28 1,065
1996-97 Chicago 57 1,610 167 261 256 60 29 754
1997-98 Chicago 74 2,235 206 327 314 76 37 984
1998-99 Chicago 44 1,654 245 310 235 49 11 828
1999-00 Chicago 24 868 93 130 124 44 19 432
1999-00 Philadelphia 32 916 105 143 141 33 9 398
1999-00 Philadelphia 56 1,784 198 273 265 77 28 830
2000-01 Philadelphia 48 979 115 162 93 35 6 386
2000-01 Atlanta 17 618 78 97 106 13 5 335
2000-01 Aralanta 65 1,597 193 259 199 48 11 721
2001-02 Atlanta 59 1,494 175 218 210 48 17 584
2002-03 Milwaukee 63 1,704 199 266 230 81 29 730
2003-04 Milwaukee 73 1,522 211 271 200 59 21 616
2004-05 Milwaukee 53 1,099 129 160 160 39 13 296
2005-06 Milwaukee 65 1,018 124 150 139 33 17 317
Statistika totale 846 22,212 2,539 3,555 3,119 817 290 9,810

Pas përfundimit të karierësRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto