Transporti i Shteteve - Mali i Zi

artikull-listë e Wikimedias

Transpoti në Malin i Zi

Transporti ajrorRedakto

Transporti ajror eshte pjese baze e transportit ne Malin e Zi, rrjeti ajror eshte i pajisur me IATA pra kodi nderkombetar i aerportit. Ne Malin e Zi janë dy aeroporte funksionale si ai i: Podgrorices dhe i Tivatit. Kurse jashte perdorimit jane i Nikshiqit, Zhabjaku dhe i Beranes.

Transporti hekurudhorRedakto

Mali i Zi ka lidhje hekurudhore me Shqiperine dhe Serbine. Me Shqiperine nepermjet Shkodres, linjat funksionojne vetem per sherbime mallrash. Kurse me Serbine per transport pasagjeresh dhe mallrash Kufiri eshte neper Verbnice.

Transporti ujorRedakto

Mbasi Mali i Zi ka dalje ne det dhe transporti ujor eshte shume i perhapor me linja per Koraci, Itali, Shqiperi dhe linjat e mbrendshme. Po ashtu kemi dhe linja per mallra dhe linja turistike.

Transporti rrugorRedakto

Mali i Zi me rruge ka dalje ne Bosne dhe Hercegovine, Serbi, Kosove, Shqiperi dhe Kroaci. Ne shumicen e raste ve te rrugeve ne Mal te Zi jane rruge regjionale dhe ne te pakte e rasteve autostarda. Rruget me te dobeta jane ne Cakor afer grykes se rugoves dhe neper Rozhaje afer alpeve shqiptare.