Turizmi

udhëtim për kënaqësi ose biznes

Turizmi është praktika, veprimi i marrë nga ata që udhëtojnë apo vizitojnë vende me qëllim zbavitjeje, njohurie dhe mësimi.

Udhëtarë të huaj në qytetin e lashtë të Butrintit

Sipas përkufizimit të Organizatës Botërore të Turizmit (World Tourism Organization, një nga departamentet e Kombeve të Bashkuara), turist quhet gjithkush që udhëton në vende të ndryshme nga ai në të cilin ka rezidencën aktuale, jashtë mjedisit të përditshëm personal, për një periudhë prej minimumi një nate, por jo më gjatë se sa një vit dhe qëllimi i tij i zakonshëm të mos jetë asnjë lloj veprimtarie nga e cila të përfitojë ekonomikisht. Në këtë term përfshihen të gjithë ata që udhëtojnë për dëfrim, pushim dhe çlodhje; për të vizituar miq dhe të afërm; për motive pune dhe profesionale, për motive shëndeti, besimi/pelegrinazhi dhe tjetër.

Turizmi është veprimtari ekonomike që lidh prodhimtarin me konsumatorin.

Në fillim turizmi ka qenë i kufizuar në disa shtete, ndërsa sot është përhapur në të gjithë botën.

Llojet e turizmit

Redakto

Shiko dhe këtë

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto

Shiko edhe

Redakto

Referimet

Redakto