Udhëtim në pranverë
Arkivi i filmit
Titulli shqip Udhëtim në pranverë
Origjinali Udhëtim në pranverë
Ekipi realizues
Prodhuesi i filmit:
Aktorë kryesorë


Filmi "Udhëtim në pranverë" prodhim i vitit 1975.

Regjisor: Qerim Mata, Skenari: Gjergj Vlashi, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Avni Mula.

Interpretojnë: Redakto

Minella Borova ... Besniku

Liljana Kondakçi ... Valbona

Nikolin Xhoja ... Magazinieri

Spiro Strati ... Kiu

Meropi Xhoja ... Nëna

Aishe Stari ... Kamarierja

Aishe Mullai ... Nëna në tren

Fredi Gusho ... Djali në tren

Iliriana Tona ... Teuta

Krisanthi Kotmilo ... Nëna E Valbonës

Izet Mato ... Rifati

Dhimitraq Kosta

Avni Mula ... kengetar

Gaqo Çako ... kengetar

Zeliha Sina ... kengetare

Përmbajtja e filmit Redakto

Film muzikor. Valbona një këngëtare e re niset me vonesë për të gjetur shokët e saj të ansamblit që kanë filluar një turne nëpër të gjithë Shqipërinë. Një shofer i ri përpiqet ta ndihmojë dhe e shoqëron kudo si një bashkëudhëtar i pandarë deri sa i shfaq edhe dashurinë.