United Artists (shk. UA) (aka United Artists Corporation, United Artists Pictures, United Artists Films) është një filmstudio amerikane që takon te Metro-Goldwyn-Mayer Studios, Inc., e cila takon te Sony Pictures Entertainment. United Artists u themelua më 5 shkurt 1919 nga Charles Chaplin, Douglas Fairbanks sen., Mary Pickford dhe D. W. Griffith.

Logo e United Artists

Lidhje të jashtme Redakto