Universiteti Ez-Zitouna (Anglisht: Ez-Zitouna University) është një universitet i cili ndodhet në Montfleury, Tunisi. Ky universitet konsiderohet se është themeluar për herë të parë në vitin 737 ndërsa është modernizuar në vitin 1956. Ai përbëhet nga Instituti i Lartë i Teologjisë, Instituti i Lartë i Qytetërimit Islam në Tunis si dhe një institucion kërkimor, Qendra e Studimeve Islame, në Kairouan. [1] [2] [3] [4]

Universiteti Ez-Zitouna

Shih edheRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ Deeb, Mary J. "Ez-Zituna; op cit;": 374. Burimi journal ka nevojë për |journal= (Ndihmë!); Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ Charnay, Jean-Paul (janar–shkurt 1979). "Economy and Religion in the Works of Ibn Khaldun". the Maghreb Review. 4 #1: 1–25. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ Abd el-Hafiz, Mansour (1969). Fihris Makhtutat el-Maktaba al- Ahmadiya bi Tunis. Beirut: Dar el-Fat'h. ff. 8–9. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  4. ^ Sibai, M. (1987). Mosque Libraries : An Historical Study. London and New York: Mansell Publishing Limited. f. 98. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)