Ura e Tabakhanës apo Ura e Suzi Çelebiut është një monument i trashëgimisë kulturore që ndodhet në qytetin e Prizrenit.

Ura Tabakhanes

Përmbledhje Redakto

Ura e Tabakhanës u ndërtua në vitin 1513, nga Suzi Çelebiu prandaj edhe njihet edhe si Ura e Suzi Çelebiut, e cila gjindet pranë Xhamisë së Suziut. Kjo urë shërbente për lidhjen e qytetarëve të kësaj lagje, me lagjet tjera të qytetit. [1] [2] [3]

Shih edhe Redakto

Referime Redakto

  1. ^ Prizreni i Lashtë - Morfologjia e ecurive për ruajtjen e kulturës materiale, Muhamed Shukriu, 2001
  2. ^ Prizreni - Vendtakim i civilizimeve, Komuna e Prizren, Drejtoria për Turizëm dhe Zhvillim Ekonomik, 2012
  3. ^ https://revistakuvendi.org/?p=8432
Një kategori në Wikimedia Commons përmban dokumente multimediale për Ura e Tabakhanës.

Lidhje të jashtme Redakto