Urdhri "Naim Frashëri" është një dekoratë nderi e Republikës së Shqipërisë që u jepet qytetarëve shqiptarë dhe të huaj, punonjësve të shkencës, artit, kulturës dhe arsimit për vepra dhe veprimtari të çmuara. Dekorata jepet me dekret nga Presidenti i Shqipërisë. Ky urdhër është i artë dhe argjendtë.

Skeda:Urdhri - Naim Frashëri i Artë ose i Argjendtë.jpg

Deri më tani me Urdhri "Naim Frashëri" nga Presidenti janë dekoruar:

Urdhri "Naim Frashëri" - i Artë Redakto

1968 Redakto

 • Agim Zajmi, Tirane, piktor dhe skenograf, Artist i popullit, Artist i merituar, me titullin "Profesor"

1979 Redakto

 • Remzi Alush Xhaferaj, Kukës, mësues, Fizikant dhe Matematicien. Themelues i shkolles 8-vjecare Cërnalevë.

Vitorija Ziu, Selenicë, Vlorë. Mësuese e dalluar matematike

1989 Redakto

 • Agim Nebiu, Tirane, piktor - mozaiçist
 • Ramazan Limanaj, Kruje mesues kimie

1996 Redakto

 • Abedin Lame, Tirane, "PER VEPRIMTARI TE SHQUAR DHE REZULTATE TE LARTA SPORTIVE NE KLUBIN SPORTIV PARTIZANI"

2002 Redakto

 • Fadil Qamil Galiqi, Podgoricë, Pedagog matematike
 • Gjovalin Zef Kolombi, Elbasan, Pedagog i fizikës
 • Trifon Sotir Ziu, Lushnje, Pedagog i gjeografisë së Shqipërisë
 • Martin Moir, Britani e Madhe, Politolog, menaxher arti
 • Milan Shuflaj, Kroaci, Historian, albanolog
 • Shkolla 8 vjeçare “Papa Kristo Negovani”, Ersekë,
 • At Vasil Marko, Kisha Ortodokse Aut. Shqip.1922-1929
 • Sotir Kolea, Berat, Leksikograf, folklorist, publicist
 • Fakulteti i Mjekësisë, Univ. Tiranës,
 • Ilir Kafarani, Sportist, peshëngritës
 • Hektor Shaqiri, Trainer i peshëngritjes
 • Shkolla e M. Përgj. “Shote Galica”, Fushë-Krujë,
 • Shpëtim Mema, Tiranë, Bibliograf
 • Ivona Themeli, Korçë, Bibliografe
 • Maksim Gjinaj, Tiranë, Bibliograf

2003 Redakto

 • Mahir Ismail Hoti, Shkodër, Pedagog i gjeografisë
 • Teodor Mihal Gjermani, Korçë, Agronom, specialist vitikulture
 • Faruk Koka, Bullgari, Koreograf
 • Shkolla e M.P. “Ali Demi”, Vlorë,
 • Arqile Bërxholi, Gjirokastër, Sociogjeograf, demograf
 • Ermir Dobjani, Kavajë, Jurist
 • Bahri Sherif Dervishi, (pas vdekjes), Shkodër, Mësues
 • Teatri “A. Moisiu”, Durrës,
 • Hysni Ahmet Ndoja, Shkodër, Mjek stomatologë
 • Maliq Mehmet Lila, Tepelenë, Mësues
 • Gaqo Pandi Zdruli, Korçë, Këngëtar
 • Ermir Muamer Dizdari, Durrës, Dirigjent
 • Sheri Mita, Sarandë, Aktor
 • Skënder Gozhita (pas vdekjes), Gjirokastër, Agronom
 • Ruzhdi Keraj, Shkodër, Kompozitor, piktor, poet
 • Nikolla Prifti (Papa), Fier, Biznesmen
 • Mati Kol Staka, Shkodër, Skenograf, muzeolog
 • Dr. Hëna Spahiu, (pas vdekjes), Libohovë, Gjirokastër, Arkeologe
 • Fehmi Abdiu, Dibër, Jurist
 • Instituti i Nxënësve që nuk dëgjojnë, Tiranë,

2007 Redakto

Urdhri "Naim Frashëri" - i Argjendtë Redakto

2002 Redakto

 • Pavlina Llambi Nikaj, Korçë, Këngëtare
 • Lefter Dhimitër Kashta, Palasë, Vlorë, Pedagog i Biologjisë
 • Sadije Nuh Bushati, Shkodër, Pedagoge matematike,probabilitet-statistike
 • Rifat Beqir Talani, Pedagog i Gjeografisë
 • Aubrey Herbert, Britani e Madhe, Ushtarak, publicist, diplomat
 • Anselmo Lorechio, Arbëresh, Sicili, Itali, Publicist
 • Marie Çoba, Shkodër, Publicistë, veprimtare shoqërore

2003 Redakto

 • Rezart Çorati, (pas vdekjes), Tiranë, Mësues fizike
 • Shkolla e Mesme e P. “Sulejman Delvina”, Delvinë,
 • Idriz Talush Logu (pas vdekjes) , Tropojë, Mësues
 • Farie Mulgeci, Tropojë, Mësuese e ciklit të ulët
 • Pjetër Kaçorri, Rrëshen, Zooteknik
 • Mukades Gugashi, Kavajë, Mësuese e gjuhë–letërsisë
 • Shkolla Koreografike, Tiranë, Tiranë, Shkollë koreografike
 • Luan Ferik Shtino, Gjirokastër, Koreograf, pedagog
 • Abaz Hado, Shijak, Durrës, Piktor
 • Muharrem Irfan Hoxha, Tiranë, Aktor humori
 • Abdulla Kapidani, Shijak, Durrës, Agronom
 • Rudina Proda, Tiranë, Piktore
 • Viktor Paloka, Gomsiqe, Shkodër, Rapsod
 • Leonidha Bullgari, Fier, Piktor

=

Shiko dhe këtë Redakto

Burimi i të dhënave Redakto