Vangjeli Pikuli

Aktore Shqiptare
(Përcjellë nga Vangjel Pikuli)

Vangjel Pikuli lindi në Korçë në vitin 1929, është aktor shqiptar. Në afro 20 vjet në skenë Vangjeli Pikuli interpretoi pak role dhe në shumë pak prej tyre pati role kryesore. Megjithatë ajo mbahet mend nga brezi i vjetër si një aktore e talentaur, por që pati fatin e keq të punonte mes yjeve të këtij teatri. Ka filluar në teatër aktore më 1948, kur sapo kishte mbaruar të mesmen. Ka interpretuar rreth 25 role në Teatrin Popullor, ku veçohen rolet e Gorillovas, Zhenja, Saida,Tefta, Elena, Jan Mej Ti etj. Është larguar nga teatri në 1970.


Ky artikull në lidhje me një aktor është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.