Varrezat e Albanit (gjermanisht: Albanifriedhof) janë varreza në Göttingen, Gjermani që ndodhen pak jashtë murit të qytetit në juglindje. Vendvarrimi është i famshëm si vendi i fundit i pushimit të Carl Friedrich Gauss dhe Johann Friedrich Herbart. Varreza mban emrin e Kishës Ungjillore Luterane Shën Albani në Göttingen .

Varri i C.F. Gauß në Albanifriedhof

Këtu pushojnë mes tjerash edhe: