Vegim Xhani (Tiranë, më 26 qershor 1940; Tiranë, më 26 janar 2017), ka qënë një nga aktorët e mirënjohur i Estradës së Tiranës. Përveç roleve të shumta në Estradë, Xhani ka interpretuar edhe në disa filma artistike: Kur hiqen maskat (1975), Vajzat me kordele të kuqe (1978) dhe Shtigje të luftës (1974). Xhani gjithashtu luajti një rol në telekomedinë "Revolveri" në vitet 1990. U nda nga jeta më 26 janar 2017.

Ky artikull në lidhje me një aktor është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.