Veziri i madh apo Veziri i lartë (turqisht: Vezir-i Azzam) ishte ministri udhëheqës i perandorisë osmane që nga fillimi i egzistimit të Perandorisë Osmane. Ai ishte ruajtësi i vulës dhe zëvendësi i Sulltanit, shpesh edhe i plotfuqishmi i vërtet i perandorisë. "Veziri i Madh" mund të ishte me çfarëdo prejardhje, dhe gjithashtu edhe me prejardhje shqiptare numërohen 34 Vezir të Mëdhenj.

Shih edheRedakto