Walther Hempel

kimist gjerman

Walther Mathias Hempel lindi më 5 maj të vitit 1851 në Pulsnitz, dhe vdiq më 1 dhjetor të vitit 1916 në Dresden, Gjermani. Ishte një kimist gjerman, i njohur për punën e tij mbi elektrolizën dhe analizat teknike të gazrave. Nuvola apps edu science.svg Ky artikull nga Kimia është i cunguar. Ti mund të ndihmosh Wikipedian duke e përmirësuar këtë artikull.