War of the Worlds është një film amerikan të vitit 2005 nga regjisori Steven Spielberg, me Tom Cruise si protagonist. Filmi bazohet ne romanin e nje shkrimtari britanik. Filmi pati premieren boterore ne 29 qershor te 2005.

Prodhimi Redakto

  • Filmi nisi xhrimet ne 8 nentor 2004 dhe mbaroi ne 7 mars 2005, rreth 114 dite.
  • Buxheti per filmin ishte rreth 132 milion dollar.
  • Per te xhiruar skenen ku shume persona dalin nga shtepite per te pare rrufete, realizuesit arriten ta xhironin duke i thene njerezve qe mund ti benin fotografi falas me Tom Cruise.
  • Shume probleme ka krijuar skena e kufomave ne lume, skena eshte xhiruar ne lumin Connecticut duke perdorur manikine shume real,por dy prej tyre te marre nga rrjedha lumit dhe nuk arriten te kapeshin nga stafi kane shkaktuar panik tek banoret e zones sepse jane dukur si persona vertet te mbytur.
  • Disa nga trupat ushtarake qe shfaqen ne film jane ushtare te vertet.

Fitimet Redakto

  • Filmi kishte mjaft sukses sepse arriti te nje fitim prej 591.700.000$, i klasifikuar ne vendin e 8 nder filmat me te mire te vitit 2005.