Vat ose watt (simboli: W) është një njësi që rrjedh nga fuqiaSistemin Ndërkombëtar të Njësive (SI), emëruar sipas inxhinierit skocez James Watt (1736-1819). Njësia është përcaktuar si xhul për sekondë[1] dhe mund të përdoret për të shprehur shkallën e konvertimit të energjisë ose transferimin me e lidhur me kohën. Ka dimenzionet e L2MT−3.

ShembujRedakto

Kur shpejtësia e një objekti mbahet konstante në një metër për sekondë kundrejt forcës të kundërt konstante prej një njutoni shkalla në të cilën puna është bërë është 1 watt.

 

ReferimetRedakto

  1. ^ The International System of Units (SI) [[:en:International Bureau of Weights and Measures|International Bureau of Weights and Measures]] Shiko vlerën e |url= (Ndihmë!). (8th ed.). ff. 118, 144. ISBN 92-822-2213-6. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Konflikt URL-wikilink (Ndihmë!)