Xhami në Trollhättan

xhami

Xhamia në Trollhättan është xhami shiite e cila ndodhet në Lextorp, në pjesën jugore të Trollhättanit e cila frekuentohet nga besimtaret myslimane.

Xhamia shiite në Trollhättan

HistoriaRedakto

Shumica e myslimanëve në Skadinavi janë synni. Në vitin 1973, myslimanët shiitë me origjinë indiane kanë ardhur në Suedi. Myslimanët shiitë me origjinë indiane kanë ardhur në Trollhättan dhe në vitin 1976 dhe 1985 filluan ta ndërtojnë një xhami në Trollhättan. Më 14 gusht 1993, kjo xhami u dogj. Xhamia e tanishme u ndërtua edhe më e madhe dhe në njëjtën vend.