Xhamia Fethija (Boshnjakisht: Fethija Dzamija) është ndërtuar në vitin 1266 nga komandanti osman Hasan Pashë Predojeviqi. Ajo u shkatërrua nga serbët, kroatët dhe serbokroatet. Xhamia ndodhet në Bihaq, Bosnje dhe Hercegovinë dhe është një nga xhamitë e vjetra në Ballkan.

Xhamia Fethija