Bihaçi është qytet dhe qendër administrative e komunës në Bosnje dhe Hercegovinë. Është qendër e kantonit të Una-Sanës. Ndodhet në pjesën veriperëndimore të Bosnjës dhe Hercegovinës. Sipas regjistrimit të vitit 1991 qyteti me rrethinë (komuna) kishte 70.732 banorë, ndërsa vetëm qyteti kishte 39.195 banorë.

Bihaçi
Бихаћ
Pamje nga Bihaçi
Pamje nga Bihaçi
Popullsia
 • Gjithsej(2.013) 43,007
Faqja zyrtarewww.bihac.org

HistoriaRedakto

GjeografiaRedakto

Vendbanimet

 • Bajriqi
 • Brekovica
 • Bugar
 • Qukovi
 • Dolani
 • Donja Gata
 • Dubovsko
 • Gorjevac
 • Grabezh
 • Grmusha
 • Hrgar
 • Izaçiq
 • Jezero
 • Kalati
 • Kulen Vakuf
 • Lohovo
 • Lohovska Brda
 • Mala Peqa
 • Mali Skoçaj
 • Megjudrazhje
 • Musliqi
 • Ostrovica
 • Papari
 • Prashçijak
 • Pritoka
 • Raçiq
 • Rajinovci
 • Ripaç
 • Spahiqi
 • Srblani
 • Velika Gata
 • Veliki Skoçaj
 • Veliki Stjenjani
 • Vikiqi
 • Vrsta
 • Zavale dhe Zllopolac

EkonomiaRedakto

ArsimiRedakto

KulturaRedakto

SportiRedakto