Xhamia e Koxhatepes (turqisht: Kocatepe Camii) është një xhami e re në rrugën të qytetit të Ankarasë, Turqi. Ajo është ndertuar në vitin 1967 nga arkitekt dhe kryetar Vedat Dalokaj. Mori statusin monument kulture në vitin 1987.

Xhamia e Koxhatepes