Xhamia e Plumbit (greqisht: Κουρσούμ Τζαμί, turqisht: Kurşunlu Camii) në Kostur është një xhami historike e periudhës osmane. Ajo nuk përdoret pasi është kryesisht në gjendje të rrënuar. Xhamia ndodhet në qendër të qytezës dhe është e vetmja e mbijetuara nga shtatë xhamitë që ishin.

Xhamia e Plumbit

Xhamia u shpall monument i mbrojtur kulture më 1924.

Shih edhe Redakto