Xhamia el-Ez'her (arabisht: الجامع الأزهر) është xhami në pjesë lindore të Kajros, Egjipt, e ndërtuar në vitin 970. Xhamia ndodhet në afërsi të universitetit el-Ez'her.[1]

Xhamia el-Ez'her

Xhamia ishte nisur të ndërtohet rreth vitit 969 dhe është përfunduar për dy vjet.

Shih dhe Redakto

Referimet Redakto

  1. ^ Al-Azhar Universitywww.muslimheritage.com