Xhamia në Göteborg (Suedisht: Göteborgs moské) ndodhet afër RambergetHisingenGöteborg, Suedi. Xhamia u ndërtua nga Arabia Saudite dhe drejtohet nga Fundacioni i Muslimanëve në Suedi. Xhamia u inaugurua më 16 qershor 2011.

Xhamia në Göteborg

Ndërtimi i xhamisë ka kushtuar 67 milionë krona suedeze dhe është 2000 metra katrorë. Ndërtimi u dizajnua nga Björn Sahlqvist. Xhamia ka dhoma për lutje për meshkuj dhe për femra, ka konferenca, dhomë për mësim, kuzhinë dhe dhomë për abdes.

Lidhje të jashtmeRedakto