Xhavid Leskoviku

diplomat shqiptar

Xhavid Leskoviku (Leskovik, 1882 - Burgu i Burrelit, 1954) ka qenë ushtarak karriere i Perandorisë Osmane dhe Shqipërisë së pavarur. Më tej u angazhua në shërbim diplomatik si i ngarkuar me punë i Shqipërisë në Jugosllavi (1925-1926), Turqi (1933-1934), dhe Greqi (1934-1936).

Xhavid Leskoviku

ReferimeRedakto