Xhevdet Bajraj

shkrimtar shqiptar

Xhevdet Bajraj (Serbo-Kroatisht: Dževdet Bajraj; Panorc, 6 mars 1960 - Mexico City, 20 qershor 2022) ka qenë skenarist, poet dhe përkthyes kosovar.

Xhevdet Bajraj në një lexim publik në Mexico City.

BiografiaRedakto

U lind në Panorc të Malishevës, shkollimin fillor dhe atë të mesëm e ndoqi dhe e kreu në Rahovec.[1] i tani jeton në Meksikë. Ai shkoi për të jetuar në Meksikë si refugjatë, falë parlamentit ndërkombëtar të shkrimtarëve, të cilët i ofruan njq alternativë ose të shkoj në Francë, ose Itali ose të shkoj në Meksikë. Ai iku nga lufta e Kosovës që të jetoj në paqe ku ai tani jeton së bashku me gruan e tij dhe me dy fëmijë.

ReferimeRedakto

  1. ^ Bajraj, Xhevdet (6 mars 2021). "Jetoj në vendlindjen e realizmit magjik dhe i mbart të gjitha plagët e trojeve shqiptare brenda vetes" (PDF). exlibris.al.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)