Panorcë është një vendbanim në komunën e Malishevës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrat Shpellas dhe Grap.

Panorcë
Grap
Fshat

Gjeografia Redakto

Etimologjia e toponimit Panorcë ka prejardjen e saj në një simbiozë historik gjuhësore shqiptaro-arumune (vlleh).[1]

Shih dhe këtë Redakto

Burimet Redakto

  1. ^ Begzad Baliu (Mars 2013), "Toponimia Arumune në Kosovë Arkivuar 14 korrik 2018 tek Wayback Machine", Konferenca: Lidhjet Kulturore dhe Historike Shqiptaro-Rumune, Universiteti Fan S. Noli Fakulteti i Edukimit dhe i Filologjisë, Shtëpia Botuese "Promo Print", Korçë, ISBN: 9789928146144, Marrë më 4 Shkurt 2018, fq. 101.

Lidhje të jashtme Redakto