Ngucat është një vendbanim në komunën e Malishevës, Kosovë. Fshati Ngucat në anën veriore kufizohet me Lladroviqin, në anën lindore me Javorin, në anën jugore me Temeçinën dhe në anën perëndimore me Bellanicën.

Ngucat
Fshat

Demografia

Redakto

Është i banuar nga shqiptaret, dhe ka mbi 2000 banorë.


Lidhje të jashtme

Redakto