Kijevë është një vendbanim në komunën e Malishevës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Pleqnor. Fshati Kijevë gjëndet dhe shtrihet në mes të magjistrales Prishtinë-Pejë ku Prishtinën e ka me një largësi 41km dhe Pejën 39km. Fshati Kijevë i përket regjionit të Prizrenit dhe Rrafshit te Llapuzhës. Para luftes se fundit deri ne vitet 1990, fshati Kijevë i përkiste komunës së Klinës dhe regjionit të Pejës.

Kijevë
Pleqnor
Fshat

Shih dhe këtë

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto