Llashkadrenoci

Llashkadrenoc është një vendbanim në komunën e Malishevës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrat Drenar dhe Llashkadren.

Llashkadrenoc
Llashkadren
Fshat
Popullsia
 • Gjithsej3 573


Gjeografia Redakto

Llashkadrenoci, njohur edhe si Drenoci, është një ndër fshatrat më të mëdhenj në Kosovë. Fshati Llashkadrenoc përbëhet nga lagjet: Lacaj, Jahaj, Beqiraj, Shurdhan, Tupan, Mzez, Granta, Kapllanaj, Latifaj dhe Dyshek. Lagja Lacaj emërtohet sipas heroit Asllan Lacit, kjo lagje shquhet për besnikri, burrëri, moral dhe respekt ndërmjet banorve.

Lagja mzeze ndahet në disa Grupe( Kobile): Llazhakët, Shushët, Laravit, Imeravit, Halilavit, Rachavit, Hajravit, Demiravit. Mzezët - Fisi Morinë janë me prejardhje nga Mirëdita e Shqipërisë. Disa atdhetarë të shquar prej tyre janë ( Sefer H Morina, Adem I Morina, Hajriz H Morina) etj.


Ekonomia Redakto

Llashkadrenoci mbase nuk është fshat i investuar.

Kultura Redakto

Prej Llashkadrenoci kan dalur shum artist siç janë: Salih Bajram Krasniqi, Feriz Ramadan Krasniqi, të cilët në përfaqësimin e Kosovës në Langolen të Anglisë fituan medaljen e parë, duke paraqitur vlera të mirëfillta të folklorit tonë burimor.


Shih dhe këtë Redakto


Lidhje të jashtme Redakto