Llapçevë është një vendbanim në komunën e Malishevës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Labi.

Llapçevë
Labi
Fshat

Gjeografia

Redakto

Llapçeva, neper kete fshat kalon rruga qe lidh Ujëvaren e Mirushes me vizitorë te shumtë nga e gjithë Kosova.

Bjeshka me e madhe edhte "maja e Bajrakut" e cila eshte ne kufi me fshatin Koznik te Komunes se Rahovecit dhe ende nuk i dihet per detaje te shumta rreth kesaj vendodhje te kesaj bjeshke.

Demografia

Redakto

Fshati ka mbi 1500 bonore me siperfaqe afro 4000 ha.

Kultura

Redakto

Shkolla e fshatit quhet "Petro Nini Luarasi" qe ka marre emrin e atdhetarit, mesuesit te parë te Gjuhes Shqipe, drejtori i kesaj shkolle eshte Aziz Avdiu dhe 9 arsimtarë po ashtu edhe 5 mesues te shkolles fillore te cilet jane me diploma.

Me 28 Nentor 2016 do te perurohet lapidari "16 Martiret" te cilet kan vdekur gjatë luftes se fundit nga paramilitaret serb me gjenocidin e tyre dhe urretjen ndaj shqiptarve.

Lidhje të jashtme

Redakto