Lista e ardhacakëve - Malishevë

artikull-listë e Wikimedias

Në strukturën demografike të komunës së Malishevës përpos dyndjeve natyrale dhe ekonomike kanë luajtur një rol të madhe dhe vendosja e popullatës për shkaqe të tjera si kolonizimi serb dhe vendosja e popullsisë refugjate nga Toplica dhe pjesë tjera të perandorisë Osmane si Sanxhaku i Tregut Ri dhe Bosnja.

Në tabelat e më poshtme janë mbledhur disa shënime dhe të dhëna që në shkallë të madhe kanë ndikuar në strukturën e demografisë së kësaj komune.

Ardhacakët serbë

Redakto

Në këtë tabelë janë paraqitur familjet të cilat janë vendosur në territorin e komunës së Malishevës gjatë reformave politike të quajtura "reforma agrare" që janë ndërmarr nga qeveritë e ndryshme Jugosllave brenda viteve 1918-1941.

KK Malishevë
Lokaliteti 2000 Familje ardhacake 1918-1941 Shënim
Banja 18 ,
Bellanica 14 ,
Bubaveci 14 ,
Bubli 11 ,
Mirusha-Carravrana, Lokaliteti 25 ,
Carralluka 22 ,
Damaneku 10 ,
Jançishta 1 ,
Lashkadrenoci 24 ,
Kjeva 9 ,
Lladroviqi 20 ,
Llazica 42 ,
Lubizhda 23 ,
Malisheva 20 ,
Millanoviqi (Shkoza) 4 ,
Mirusha 12 ,
Mleçani 26 ,
Pagarusha 3 ,
Mleçan-Plloçicë, Lokaliteti 20 ,
Plloçica 9 ,
Panorci 25 ,
Panorci-Bubli, Lokaliteti 31 ,
Seniku 8 ,
Shkarashniku 9 ,
Tërpeza 23 ,
Tërpeza-Arllati, Lokaliteti 19 ,
Turjaka 8 ,
Vërmica-Bellanica, Lokaliteti 9 ,
Totali - ? - familje -
Burimi: Sipas AJ B, MAR, 96-21-69; 96-51; Dr. Milovan Obradovic, Agrarna reforma i kolonizacija Kosova (1918-1941), Prishtinë, 1981, fq. 306-339. dokument i botuar në librin e Dr. Isuf Osmani, Kolonizimi Serb i Kosovës i gjetur në int. në maj 2006 : ukonline kolonizimi_serb_i_kosoves.html

Burim i të dhënave

Redakto
  • Sipas AJ B, MAR, 96-21-69; 96-51; Dr. Milovan Obradovic, Agrarna reforma i kolonizacija Kosova (1918-1941), Prishtinë, 1981, fq. 306-339. dokument i botuar në librin e Dr. Isuf Osmani, Kolonizimi Serb i Kosovës i gjetur në int. në maj 2006 : ukonline kolonizimi_serb_i_kosoves.html
Serbët në Kosovë

Deçan· Sharri· Gjakovë· Drenas· Gjilan· Istog· Kaçanik· Dardanë· Klinë· Fushë Kosovë· Leposaviq· Lipjan· Malishevë· Mitrovicë· Novobërdë· Obiliq· Rahovec· Pejë· Podujevë· Prishtinë· Prizren· Skënderaj· Shtërpcë· Lista e ardhacakëve - Shtime· Therandë· Ferizaj· Viti· Vushtrri· Zubin Potok· Zveçan