Lista e ardhacakëve - Podujevë

artikull-listë e Wikimedias

Në strukturën demografike të komunës së Podujevës përpos dyndjeve natyrale dhe ekonomike kanë luajtur një rol të madhe dhe vendosja e popullatës për shkaqe të tjera si kolonizimi serb dhe vendosja e popullsisë refugjate nga Toplica dhe pjesë tjera të perandorisë Osmane.

Në tabelat e më poshtme janë mbledhur disa shënime dhe të dhëna që në shkallë të madhe kanë ndikuar në strukturën e demografisë së kësaj komune.

Ardhacakët serbë

Redakto

Në këtë tabelë janë paraqitur familjet të cilat janë vendosur në territorin e komunës së Podujevës gjatë reformave politike të quajtura "reforma agrare" që janë ndërmarr nga qeveritë e ndryshme Jugosllave brenda viteve 1918-1941.

KK Podujevë
Lokaliteti 2000 Familje ardhacake 1918-1941 Shënim
Bajçina 12
Balloci 71
Batllava 28
Bellopoja 39
Bërveniku 7
Braina 6
Bradashi 24
Burica 4
Dobërdoli 28
Dobratini 11
Dumnica e Epërme 1
Dumnica e Poshtme 137
Dumoshi 12
Dyzi 4
Gërdoci 9
Gllamniku 43
Halabaku 5
Herrtica 36
Kaçibegu 7
Katunishta 23
Kërpimehu 21
Konusheci 24
Kushevica 13
Letanci 5
Livadica 33
Lupçi i Poshtëm 14
Llapashtica e Epërme 63
Llapashtica e Poshtme 21
Llausha 30
Lluga 3
Luzhani 9
majaci 8
Merdari 33
Metërgoci 39
Metohia 7
Miroci 14
Murgulla 4
Obrança 42
Orllani 56
Pakashtica 28
Penuha 11
Perani 21
Përpollci 5
Podujeva 157
Pollata 1
Potoku 3
Radujeci 31
Repa 54
Revuçi 33
Sallabaja 5
Sfeçla 48
Siboci i Epërm 38
Siboci i Poshtëm 9
Sllatina 1
Surkishi 17
Shajkoci 17
Shakovica 8
Shtedimi 15
Tërrnava 22
Turuçica 37
Zakuti 15
Totali 1523 familje -
Burimi: Sipas AJ B, MAR, 96-21-69; 96-51; Dr. Milovan Obradovic, Agrarna reforma i kolonizacija Kosova (1918-1941), Prishtinë, 1981, fq. 306-339. dokument i botuar në librin e Dr. Isuf Osmani, Kolonizimi Serb i Kosovës i gjetur në int. në maj 2006 : ukonline kolonizimi_serb_i_kosoves.html

Burim i të dhënave

Redakto
  • Sipas AJ B, MAR, 96-21-69; 96-51; Dr. Milovan Obradovic, Agrarna reforma i kolonizacija Kosova (1918-1941), Prishtinë, 1981, fq. 306-339. dokument i botuar në librin e Dr. Isuf Osmani, Kolonizimi Serb i Kosovës i gjetur në int. në maj 2006 : ukonline kolonizimi_serb_i_kosoves.html
Serbët në Kosovë

Deçan· Sharri· Gjakovë· Drenas· Gjilan· Istog· Kaçanik· Dardanë· Klinë· Fushë Kosovë· Leposaviq· Lipjan· Malishevë· Mitrovicë· Novobërdë· Obiliq· Rahovec· Pejë· Podujevë· Prishtinë· Prizren· Skënderaj· Shtërpcë· Lista e ardhacakëve - Shtime· Therandë· Ferizaj· Viti· Vushtrri· Zubin Potok· Zveçan