Shajkoc është një vendbanim në komunën e Besianës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Albanik.

Shajkoc
Albanik
Fshat

Gjeografia Redakto

Shajkoci gjendet 7 km larg Besianës përkatsisht 30 km larg Prishtinës gjendet në juglindje të Besianës. Ka nje siperfaqe prej 9.6 km2 dhe kufizohet në veri me Lladocin në perëndim me Sfeçlën në jugperëndim me Dumoshin në jug me Batllavën dhe në lindje dhe verilindje me Hërticën e Surdullin është një nga fshatrat me të vjetër të Llapit. Shajkoci ka shume lagje si lagje me e vjete llogariten ajo e Ukellve dhe e Mulollve pastaj Mekolli, Durmishi, Mehmeti, Jupolli, Musolli, Bekolli, Kurtolli, Rudari, Maçestena, Përvetica dhe disa shtëpi të ardhura pas luftës së dytë botërore nga viset kodrinoro malore.

Demografia Redakto

Fshati i ka rreth 365 shtëpi dhe për afërsisht 1800 banorë pa i llogaritur ata në botën e jashtme.

Shih dhe këtë Redakto

Lidhje të jashtme Redakto