Batllavë është një vendbanim në komunën e Besianës, Kosovë. Fshati ka dhe Liqeni i Batllavës qe shfrytëzohet gjatë verës nga banorët për freskim.

Batllavë
Fshat
Popullsia
 • Gjithsejrreth 2.000 banor

Demografia Redakto

Fshati ka rreth 700 shtëpi dhe mbi 3000 banorë.

Kultura Redakto

Fshati Batllava ka dhe shkollën fillore si dhe një ambulance si dhe dy dyqane të pavarura tregtare.

Historia Redakto

Në vitin 1998 eshte angazhuar gjatë konfliktit të UÇK-se dhe forcave serbe . Vlen të përmendet djegia e te gjithë fshatit nga forcat serbe, pas luftës është ndihmuar në rindërtim nga organizata humanitare gjermane Capanamur. Infrastruktura është rregulluar sidomos pas konfliktit gjegjësisht luftës çlirimtare te UÇK-se. Tani ka rrjetin e ujësjellësit të shpërndare në të gjithë fshatin.

Shih dhe këtë Redakto

Lidhje të jashtme Redakto