Papa Gjoni X ( l. 860 afërsisht, Tossignano - v. 929, Roma) ishte papa i 122 i Kishës Katolike.[1] Shërbeu si papë që nga zgjedhja e tij më shkurt/mars 914 dhe deri më maj 928. Paraardhës i tij ishte papa Lando, ndërsa pasardhësi papa Leoni VI.

Papa Gjoni X
papa i 122 i Kishës Katolike
mars 914
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Zgjedhja shkurt/mars 914
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Fundi papatit maj 928
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Kardinalë të emëruar shiko kategorinë
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Paraardhësi papa Lando
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Pasardhësi papa Leoni VI
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Lindja Tossignano, 860 afërsisht
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Vdekja Roma, 929

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ * Stampa:En Xhovani X - Enciklopedia katolike e papëve
Tituj të Kishës katolike
Parardhësi 
papa Lando
Papë
shkurt/mars 914 – maj 928
Pasardhësi 
papa Leoni VI